Posle dva dana borbe Mari bolji od Troickog

Viktor Troicki i Endi Mari danas su završili meč koji je juče bio prekinut zbog kiše, a srpski teniser nije uspeo da se plasira u finale turnira u Londonu. Rezultat pri prekidu bio je 3-3 u prvom setu, a Škotlanđanin je u sedmom gemu imao brejk loptu. Na kraju  je i pobediosa 6-3, 7-6 i tako se plasirao u finale.

U ovom susretu nakon početnih dobrih servisa sa obe strane sedmi gem je počeo loše za Troickog. Endi  je odmah došao do dve vezane brejk lopte, ali ih nije iskoristio, jer je Srbin izborio izjednačenje, 40-40. Međutim, pre prekida Mari je došao do nove brejk lopte i susret je u tom trenutku prekinut. viktor troickiPrekid je možda i bolje došao našem igraču zbog povrede ramena pri padu u prvom delu seta, ali već nakon intervencije lekara Viktoru je bilo bolje, tako da je prekid samo pomogao. U današnjem nastavku naš teniser  spasava i ovu brejk priliku, ali potom Endi dolazi do još četiri, koristi poslednju, a potom uspeva da veže još dva gema, od čega je i drugi bio brejk, za brzih 6-3.

U drugom delu meča opet se počelo sigurnim servsima sa obe strane, ali je ovog puta prvi do brejka došao Viktor Troicki. Srbin je odigrao sjajan peti gem, iskoirstio je četrvtu brejk šansu i potom potvrdio stečeno za 4-2. Međutim, nije naš tensier mogao dugo, tj. do kraja seta da sačuva svoj servis, te je Škotlanđanin brejk prilikom u osmom gemu poravnao na 4-4. Nastavak seta doneo je taj-brejk, a isti je startovao mini brejkom našeg igrača, koji fantastičnim bekhendom dolazi do 1-0. Dalji tok “trinaestog gema” donosi nam preokrete, ali na kraju i smireniju ruku Endija Marija, 7-4, za konačnih 7-6.