Portugal open: Nositeljke nesigurne, Monika ruši redom

MonikaTurnir u Portugaliji na samom startu doneo je nekoliko iznenađenja. Prvi i drugi nosilac Marion Bartoi i Dominika Cibulkova ispale su već u prvoj rundi, dok četvrta, peta i šesta nositeljka, tj  Navaro, Kirstea i Lepčenko nisu mogle dalje od druge !

Ipak,  ovaj turnir doneo je ineke lepe vesti.
Svetlana Kuznjecova došla je do četvrtfinala i nastavila svoj povratak ka vrhu ove sezone.
Takođe, jedna nova zvezda zasjala je upravo na   ovom turniru.

U poslednjih nekoliko nedelja ova 19-godišnja Portorikanka pokazuje potencijal da bi se u narednih nekoliko godina mogla naći u samom svetskom vrhu.

Tokom turnira u Indijan Velsu priredila je prvo iznenađenje pobedivši nekada 9. teniserku sveta, Andreu Petković.

Svega nekoliko nedelja kasnije priredila je nova iznenađenja.  U glavni žreb WTA turnira u Estorilu ušla je sasvim slučajno – kao Lucky Loser (srećni gubitnik),  međutim tamo je pokazala koliki je ona talenat pobedivši u dva seta Juliju Gerges i Frančesku Skjavone u prva dva kola. Ove pobede doneće joj proboj u top 100 najboljih teniserki sveta.

Naredni meč igraće protiv 4. nosioca turnira Karle Suarez Navaro.

Treba napomenuti i to, da je tokom juniorske karijere igrala finala Rolan Garosa i OZI Opena, a najviši plasman joj je bio 2. mesto 2010. godine. Osvojila je zlatnu medalju na Igrama karipskih i centralno-američkih zemalja 2010, kao i srebrnu na Pan Američkim igrama 2011.

Najbolji plasman u dosadašnjoj karijeri joj je 101. mesto u singlu, i 263. u dublu. Osvojila je 6 ITF titula i bila u još 3 finala.