Porazi za Janka, Viktora i Bojanu

Srpski teniseri imali su danas jako loš dan, jer su svo troje eliminisani na startu takmičenja na turnirima na kojima su igrali.
Na ATP turu odigravaju se dva  turnira ATP 500 kategorije, Valensija i Bazel, koja su pretposlednja provera pred Završni šampionat.

Janko Tipsarević, koji je prethodih dana imao problema sa povredom ramena, prvi je  izašao na teren na turniru u Valensiji, ali se nije dugo tamo i zadržao. Iako je poveo na startu prvog seta, predao je Francuzu Žilu Simonu  pri rezultatu 4-5 i servisu za protivnika. Ovim porazom Janko je doveo u opasnost svoj plasman na završni šampionat. Iako su u prvom kolu ispali najozbiljniji kandidati Žo Vilfred Conga i Huan Monako, još su u igri Nikolas Almagro, Džon Izner i Rišar Gaske.  Po svemu sudeći, o poslednja dva mesta odlučivaće se na poslednjem mastersu sezone, u Parizu.

Na turniru u Bazelu,Viktor Troicki prikazao je prilično bezvoljnu igru koja ga prati prečesto ove godine i može ga dovesti u situaciju da godinu prvi put završi van top 30 najboljih tenisera sveta , još od 2008. godine!
Viktor je poražen od 24 mesta lošije plasiranog, talentovanog Bugarina Grigora Dimitrova, rezultatom 3-6 2-6. Meč je trajao samo 74 minuta.

Sa druge strane, iako se zvanična WTA sezona završava Završnim Šampionatom, ITF turneja i dalje traje. Na jakom  čelendžeru u  Nemačkoj (75.000) Bojana Jovanovski nije uspela da prikupi neophodne bodove da se po prvi put probije u top 50 i tako uspešno završi godinu. Bojana je izgubila od Eve Birnerove rezultatom 1-6 5-7.  Bojani je ovo već treći poraz u nizu i loš način da se završi jedna promenljiva sezone. Mada,  ITF  sezona  traje cele godine, tako da nije isključeno da će Bojana učestvovati na još kojem ITF-u do kraja sezone.