Porazi Viktora i Nenada

sp-troickiViktor Troicki bio je poslednji srpski predstavnik u muškoj konkurenciji na turniru u Madridu, ali je i on danas završio takmičenje.

Troicki je u drugom kolu izgubio od Keija Nišikorija 7:5, 6:2, iako je u prvom setu imao tri set lopte pri vođstvu od 5:2. Srpski teniser je rekao da ne zna šta se desilo posle toga.

“Osećam napredak u igri, potrebno mi je još mečeva i još samopouzdanja. Nezadovoljan sam velikim padom na ovom meču. Granoljersu šljaka nije omiljena podloga, već mislim da najbolje igra na betonu, ali bio je težak meč i obojica smo igrali jako loše. Uspeo sam da pobedim, Nišikorija nisam i to je to. Sledi turnir u Rimu, nadam se da će tamo biti bolje”, rekao je Trociki.

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto izgubili su u konkurenciji dublova u prvom kolu Masters turnira u Madridu od Amerikanaca Džona Iznera i Sema Kverija sa 6:2, 6:4.

Izner i Kveri su pri rezultatu 1:0 u prvom setu došli do prvogbrejka, a potom na 5:2 napravili drugi, što im je bilo dovoljno da taj period igre privedu u svoju korist.

U drugom setu američki dubl je na 5:4 došao do tri vezane brejk lopte, od kojih su iskoristili drugu i tako izborili plasman u drugo kolo Mastersa u Madridu za samo 56 minuta igre.

U narednoj rundi čekaju ih kolege iz reprezentacije SAD, braća Bob i Majk Brajan, koji su i prvi nosioci na turniru.