Porazi i Ane i Aleksandre

Sve srpske teniserke porazima su otvorile novu sezonu. Dok se poraz Krunićeve ne može okarakterisati kao iznenađenje, poraz Ane, to svakako jeste.

Ana OklendNa turniru u Oklandu, sa velikim ambicijama pojavila se Ana Ivanović, šampionka iz 2014. godine. Kao drugi nosilac, izgubila je već u 1. kolu od Naomi Brodi, kvalifikantkinje iz Velike Britanije. Brodi je povela 2-0, onda je Ana napravila  preokret i povela 5-3, kada se činilo da stvari idu svojim tokom u korist favoritkinje, Brodi pravi novi preokret i serijom od četiri gema osvaja uvodni set. Ana je neretko bila nervozna, promašivala je zicere i nije uspela da preokrene, pa je sigurnim servisima Brodi očuvala brejk u drugom setu, za konačnih 7-5, 6-4. Brodi je imala čak 14 as servisa. Ani ostaje dubl, gde je sa Flipkens pobedila prve nositeljke, Hlavačkovu i Hradecku i za polufinale će igrati protiv para Mertens / Mestaš. Ana je prošle godine igrala finale Brizbejna, tako da je na WTA listi čeka pad ispod 20. mesta.

krunicU kineskom Šendženu, Aleksandra Krunić, očekivano, poražena je od prve nositeljke, Agnješke Radvanjske, ali je pružila dobar otpor i izgubila  rezultatom 4-6, 3-6. U prvom setu, jedini brejk napravila je Agnješka u devetom gemu i u narednom odservirala za set. U drugom setu, u petom gemu je Aleksandra izgubila servis, a onda nije iskoristila tri lopte za ribrejk. Iako je spasila tri meč lopte u osmom gemu, u narednom je Poljakinja odservirala bez problema. Aleksandra je ovde branila četvrtfinale iz kvalifikacija, pa će od ponedeljka pasti do oko 120. mesta. Za utehu joj ostaje dubl. U paru sa Bujukakčaj, prošla je u četvrtfinale predajom bez borbe para Linet / Džang, a za polufinale igraju protiv Ljang / Peng.