Poraz

Jelena je došla u Kuala Lumpur po formu i samopouzdanje, ali će joj ovaj turnir po svemu sudeći, značiti još jedno razočarenje. Prva ozbiljnija protivnica i usledio je poraz, koji je po pravilu došao u tri seta, začinjen porazom u taj brejku i neiskorišćenom meč loptom u gemu pre toga.

Ako je neiskorišćena meč lopta na 6-5, bila ipak posledica odličnog servisa Petre Martić , onda je propuštena šansa i vođstvo od 4-1 u odlučujućem setu više bila posledica velikih oscilacija kada je Jelenina igra u pitanju. Jelena je i u drugom setu imala ranu prednost brejka ali je tada odmah tu prednost ispustila, dok je u prvom setu servirala za set, ali je sve morala da završi težim putem, u taj brejku.

Taj brejk joj na kraju ipak nije doneo sreću, iako je imala vođstvo od 5-4 i igru na servis protivnice. Jelena je danas imala previše grešaka, onih lakih, početničkih. Često se dešavalo, da odigra dva sjajna bekenda a onda u sledećem poenu izbaci laganu lopticu iz sredine terena daleko preko osnovne linije. Uz to Jelena je imala jako loš tajming na riternu, pa kada se uz to doda slab drugi servis, koji je prečesto značio i prednost u poenu za danas odličnu Martić, ovaj ishod je lako objašnjiv.

Jelena sada ide na američku turneju, gde je čeka veliki posao, jer je prošle godine igrala 4. kolo u IW i četvrtfinale u Majamiju. Jelena svakako može da ponovi te rezultate, pogotovu ako je žreb posluži, ali bi to bilo mnogo lakše da je Jelena uspela da danas pobedi i možda na kraju osvoji titulu. Ovako, novi turnir, nova nada, ona umire poslednja….