Poraz Zikija u dublu, pobeda u miksu

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor ispustili su četvrtfinalni meč Vimbldona iz svojih ruku, pa u polufinale idu Leander Paes i Radek Štjepanek, nakon preokreta, 3-6, 7-6(5), 6-3, 6-4.

Britain Wimbledon TennisRutinski su Zimonjić i Nestor dobili uvodni set, uz dva brejka, a u drugom setu umesto da dokrajče protivnike, oni su ih vratili u igru. Nisu iskoristili četiri brejk, ujedno set lopte, a u taj brejku su ispustili 5-2 uz dva servisa kojim su mogli povesti sa dva seta prednosti. Češko-indijskoj kombinaciji taj preokret pomogao je da živnu i rastrče se po terenu, pa su do kraja meča rutinski rešili setove u svoju korist i plasirali se u polufinale. Oni će za finale igrati protiv iznenađenja turnira, Džeka Soka i Vašeka Pospišila, koji su u četiri seta izbacili druge favorite, Peju i Soaresa.

Kasnije u toku dana, Ziki se u paru sa Stosur plasirao u polufinale miks dubla, sigurnom pobedom 6-3, 6-1 nad parom Jelgin/Rodionova. Posebno je simpatije privukao Nenadov sin Leon, koji je po završetku meča izašao na teren i par minuta sparingovao sa tatom, odigravši pritom i neke vrlo dobre udarce.

Za finale miksa, srpsko-australijska kombinacija igraće protiv pobednika meča Skupski/Brodi i Kureši/Duševina.