Poraz za optimizam?

troicki-zavrsio-takmicenje-slika-109207Viktor Troicki je poražen u drugom kolu turnira u Majamiju od Žo Vilfirida Conge, sa 7-6 6-3 i to nije novost. Ipak, Viktorovo današnje izdanje, izuzimajući neke faze meča, je bilo nešto što je ličilo na tenisera koji je bio na pragu ulaska u Top 10.

Viktor je propustio silne prilike da meč bude mnogo neizvesniji rezultatski, nego što je bio. To se pre svega odnosi na prvi set, kada je dva puta imao prednost brejka, servirao je na 5-4 za set, imao set loptu, ali je na kraju set dobio Conga. Tačnije, Viktor je imao dve prilike za set, jer je u taj brejku uspeo da stigne od 1-5 do 6-5, ali je zatim izgubio tri uzastopna gema.

To je ostavilo traga na Viktoru i početkom drugog seta dozvoljava brejk, ali nije posle toga pao, već se borio, imao u nekoliko navrata brejk lopte i priliku da se vrati, ali je povremeno i sreća bila na strani Francuza.

Na kraju, Viktor je očigledno ostao bez vere da može da napravi preokret, pa je Conga još jednim brejkom došao do pobede i trećeg kola, gde će ga čekati Jarko Nieminen. Sve u svemu, deluje da će sa Viktorovih mečeva ovog proleća, stizati lepše vesti!