Poraz Voznjacki, Kvitove, Verdaska…

Sony-Ericsson-Open   Najveće iznenađenje dana priredila je Gabrine Muruguza koja je veoma lako izbacila finalistkinju Indijan Velsa, Karolinu Voznjacki sa 6-2, 6-4. U meču koi je trajao 88 minuta, Španjolka je napravila četiri , a pretrpela svega jedan brejk u drugom setu. Ovo je jedna od najvećih pobeda u karijeri Murguze, podsećajući da je prošle sezone na IW izbacila TOP 10 na WTA listi – Veru Zvonarevu.

Za iznenađenje se pobrinula  i Kirsten Flipkens izbacivši Petru Kvitovu u tri seta, 6-0, 4-6, 6-1. Posle dobrih nastupa u Dohi i titule u Dubaiju mislilo se da će se Kvitova vratiti u najbolju formu i da će ponovo konkurisati za prvo mesto na WTA listi, međutim, ovim porazom Kvitova je dokazala da i dalje ima problem kako da održi visok nivo forme na više uzastopnih turnira.

Meč je trajao 94 minuta, a Flipkensova je pretrpela samo jedan brejk, a napravila čak pet.

Sloan Stivens se bez borbe plasirala među 16 najboljih na turniru, pošto joj je Venus Vilijams predala meč zbog povrede leđa.

“Ovo je stvarno razačaravajuće, ali ja moram da se suočavam sa razočarenjima u životu i karijeri. Ovo nije prvi put, verovatno ni poslednji”, rekla je Vilijamsova.

Vilijamsova je dodala da se nada da je povreda neće sprečiti da učestvuje na sledećem turniru u Čarlstonu koji počinje 1. aprila.

Kod muškaraca, najveće iznenađenje predstavlja eliminacija Fernanda Verdaska. Njega je sa 6-3, 7-6 eliminisao Alehandro Falja iz Kolumbije. Ni centralni teren nije pomogao Verdasku da se plasira u treće kolo Majamija.