Poraz Vojislave u finalu,za kraj (polu) sezone.

Srpska teniserka Vojislava Lukić poražena je u finalu turnira u Šarm El Šeihu (10k) od prve nositeljke Klartje Libens iz Belgije (WTA 350) sa 6-7(3), 6-2, 6-4.

Vojislava finale

Vojislava je bila postavljena za drugu nositeljku, a u prvom kolu je bila bolja od teniserke iz Italije koja nema WTA renking, Frančeske Deledere (6-1, 6-3). U drugom kolu je vodila 6-1, 3-0, kad joj je mlada ruska teniserka, Jekaterina Kozlova predala meč. 1/4 finale je igrala protiv Simone Hajnove iz Češke (WTA 958). Taj meč je slabije počela i izgubila prvi set sa 6-1. Drugi set je dobila sa 6-3, a u trećem brzo povela 4-1 i imala prednost od dva brejka. Hajnova je izjednačila na 4-4, ali je Lukićeva opet napravila brejk i u narednom gemu odservirala za pobedu i 6-4 u trećem setu. U polufinalu je igrala protiv Naomi Kavadej iz Velike Britanije, nekada 174. tensierke sveta, a danas 490. koja se baš kao i Vojislava ove godine vratila tenisu (jun). Lukićeva je izgubila prvi set bez osvojenog gema (6-0), a u drugi je dobila sa 6-2. U trećem setu srpska teniserka je prva došla do brejka i povela sa *1-0, ali je onda izgubila 5 gemova u nizu, pa je protivnica došla u priliku da servira za pobedu pri rezultatu *5-1. Kolo sreće se okrenulo, pa je Vojislava napravila niz od šest osvojenih gemova i pobedila sa 7-5 u trećem setu. U finalu, protiv prve nositeljke Libens, Lukićeva je dobila prvi set u taj-brejku (7-3), a zanimljivo je da u tom prvom setu nije viđen nijedan brejk što baš i nije karakteristično za ženski tenis. U drugom setu, Vojislava je povela 1-0 i imala brejk loptu da povede *2-0, ali je protivnica preokrenula rezultat i dobila drugi set (6-2). I u trećem setu je srpska teniserka imala istu situaciju, ali je protivnica opet spasila brejk loptu i oduzela servis Lukićevoj u narednom gemu. Lukićeva je odmah uzvratila ribrejkom, ali je opet izgubila svoj servis gem. Do kraja meča, Vojislava je imala još nekoliko šansi da se vrati u meč, ali ih nije koristila pa je izgubila treći set sa 6-4.

Ovo je bilo 13. finale u karijeri za Vojislavu, a do sada je osvojila osam titula (jedna 25k i sedam 10k).

Vojka teren

Lukićeva se u julu vratila tenisu nakon pauze od dve godine. Prvi povratnički meč izgubila je od Džen Abaze iz Amerike (6-2, 6-1). Taj meč je odigrala praktično van forme, jer nije dovoljno trenirala. 
Na narednom turniru je upisala jednu pobedu u kvalifikacijama, ali je poražena u prvom kolu glavnog žreba od J.Adine Kristijan iz Rumunije (6-4, 7-5).
Prve bodove za WTA listu osvojila je već na trećem turniru na kome je prošla dva kola kvalifikacija, a onda u prvom kolu pobedila drugu nositeljku Đuliju Brucone (6-1, 3-6, 6-3) koja je tada bila među 500 najboljih teniserki sveta. U drugom kolu se osvetila za poraz na prethodnom turniru mladoj teniserki iz Rumunije, Kristijan i ovaj put pobedila (6-4, 6-2), da bi bila poražena u 1/4 finalu od Hating iz Južne Afrike (6-4, 6-3). 
Na narednom turniru je opet prošla dva kola kvalifikacija i u prvom kolu pobedila Brucone iz Italije (6-4, 6-4) koja je i na prethodnom turniru bila postavljena za drugu nositeljku, a poražena je u drugom kolu od Valerije Strahove iz Ukrajine (6-3, 6-2) koja je kasnije osvojila taj turnir.
10347630_920258084667441_4569520208131118679_n

Na petom turniru je iz kvalifikacija stigla do prvog finala nakon povratka, izgubila je od Valerije Strahove iz Ukrajine (6-4, 6-1), a u dubl konkurenciji je osvojila četvrtu titulu u karijeri. Igrala je u paru sa Haine Ogatom iz Japana. Sa ovom titulom je osigurala sebi mesto na WTA listi u dubl konkurenciji, a samim tim što je upisala treću pobedu u glavnom žrebu na tri različita fjučers turnira, osigurala je takođe i WTA plasman u singlu.

Na narednom turniru je igrala direktno u glavnom žrebu jer je kao finalistkinja sa prethodnog turnira dobila SE (special exempt), a poražena je u 1/4 finalu od Sare Otomano iz Švajcarske (6-2, 6-1).

Na naredna dva turnira je poražena u prvom kolu od Kadar (7-5, 2-6, 6-1) i Geukens (7-6(6), 6-4), a u dubl konkurenciji je sa domaćom teniserkom Olom Abu Zekri poražena u polufinalu.

 

 

Da su naporni treninzi počeli da daju rezultate, videlo se na narednim turnirima.

Vojislava

Početkom septembra, Vojislava je igrala drugo finale nakon povratka, a poražena je od Ane Morgine iz Rusije (6-7(2), 6-4, 6-3)  koja je na tom turniru bila postavljena za prvu nositeljku jer je bila među 350 teniserki sveta, a već na narednom turniru, srpska teniserka se revanširala i pobedila Morginu u finalu (6-3, 6-4) i tako stigla do sedme titule u karijeri. Na narednom turniru, Lukićeva je kao sedma nositeljka poražena u polufinalu opet od Morgine (6-4, 6-4) koja je bila postavljena za prvu nositeljku na tom turniru i koja ga je na kraju i osvojila.

Na naredna dva turnira, Vojislava je poražena od prve nositeljke, Nurije Parizas Dijaz iz Španije. Prvo je kao osma nositeljka poražena u polufinalu sa 6-2, 3-6, 7-5, a onda je kao sedma nositeljka poražena u finalu sa 6-4, 6-3.

lukic jorovic

Nakon ovog finala, Lukićeva ja napravila pauzu od tri nedelje, a onda je odigrala tri turnira nagradnog fonda 25.000$. Na prvom je prošla tri kola kvalififikacija i upisala jednu pobedu u glavnom žrebu, a onda je u tri seta poražena od druge nositeljke i 146. teniserke sveta, Aleksandre Panove iz Rusije (6-7(10), 6-3, 6-3). Za naredna dva turnira je dobila WC (specijalnu pozivnicu organizatora), ali je poražena u prvom kolu od Panove (6-2, 4-6, 6-1) i Katažine Kave iz Poljske (6-3, 7-5).

Nina-Vojka

Nakon te tri 25ice napravila je pauzu nedelju dana, a onda je odigrala turnir iz kategorije 10k i osvojila ga. Bila je postavljena za treću nositeljku, a u finalu je pobedila Ninu Stojanović (7-6(5), 6-7(3) 6-3).

Vojka teren 3

 

Posle ovog turnira, igrala je još dva i sa njima je završila ovu (polu) sezonu. Na jednom turniru je kao peta nositeljka poražena u polufinalu od Anastasije Pribilove iz Rusije (6-4, 6-3), a na drugom u finalu od Libens.

Vojislava je svoj povratak počela od nule jer nije imala WTA renking, a sa rezultatima koje je do sada ostvarila u ovih nekoliko meseci naći će se na pragu top 400 ( biće oko 406. mesta) što je veliki uspeh.

Ako računamo sve mečeve (kvalifikacije i glavni žreb), Lukićeva je odigrala 69 mečeva nakon povratka i ostvarila skor od 52 pobede i 17 poraza.Osvojila je tri titule (jednu u dublu i dve u singlu), a igrala ukupno sedam finala (jedno finale dubla i šest u singlu).

U čitavoj karijeri, Lukićeva je igrala 13 finala u singlu i osvojila 8 titula, dok je u dublu igrala 9 finala i osvojila 4 titule.

 

Vojka teren 2

Sve ove turnire Vojislava je odigrala u Egiptu (Šarm El Šeih), a razlog je to što njen trener tamo živi i radi, pa je Vojislava paralelno igrala turnire i imala treninge svaki dan (po dva ili tri puta na dan).
Lukićeva će odmarati do januara kada planira da odigra još par turnira u Egiptu, a onda će krenuti i po drugim zemljama da igra turnire sa malo većim nagradnim fondom.