Poraz Viktora u Moskvi

viktor troickiSrpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Moskvi, nakon što je u okviru druge runde pretrpeo poraz od Tejmuraza Gabašvilija iz Rusije sa 6-2, 6-3.

Viktor je odigrao izuzetno loš meč, ništa nije finkcionalisalo u igri našeg tenisera, pa nije bio ni blizu prilike da bar ugrozi servis protivniku. Gabašvili je odigrao gotovo perfektno prvi set, imao je 80% osvojenih poena i na prvi i na drugi servis, kao i odličnu realizaciju brejk lopti – 2/3. Viktor je, sa druge strane, bio previše pasivan i dozvoljavao je rivalu da nametne ritam igre koji mu odgovara.

Ruski teniser je odmah na startu napravio brejk i tu stečenu prednost je u nastavku bez problema održavao. U osmom gemu je realizovao drugu set loptu posle sjajne forhend dijagonale i rešio u svoju korist taj deo igre sa 6-2. U drugom periodu nije bilo većih uzbuđenja sve do šestog gema, kada je Rus stigao do tri vezane brejk prilike. Iskoristio je odmah prvu i tako poveo sa 4-2. Do kraja susreta Gabašvili je više nego rutinski sačuvao vođstvo i stigao do trijumfa i plasmana u četvrtfinale.