Poraz Viktora Troickog u Bazelu

viktor troickiNije uspeo Viktor Troicki da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Bazelu. On je u duelu prve runde, nakon preokreta, eliminisan od Francuza Adriana Manarina sa 2-1, po setovima 4-6, 7-5, 7-6 (7-3), nakon dva sata i 27 minuta tenisa. Naš tensier je pri kraju trećeg seta dva puta imao brejk prednosti, čak i dve meč lopte, ali nije to iskoristio.

Viktor Troicki nastavio je da pruža slabe partije na ATP turnirima.  Nakon prošlonedeljne eliminacije u prvom kolu Moskve, danas je u istoj rundi eliminisan sa turnira u Bazelu. Viktor je osvojio prvi set boljom igrom u finišu ovog dela igre, a nakon izgubljenog drugog, u trećem je imao dva puta po brejk prednosti, ali nikako to nije materijalizovao. Dozvolio je rivalu da odmah napravi ribrejk, nije iskoristio ni dve meč lopte, a onda je Manarino u taj-brejku odlučujućeg seta zasluženo slavio.

Naredni rival Francuzu biće pobednik meča A. Sepi – D. Gofan, a Srbija ima još jednog predstavnika u glavnom žrebu, jer će se Dušan Lajović u prvoj rundi sasati sa A. Dolgopolovim.