Poraz srpskih teniserki na startu Olimpijade

Srpske teniserke Aleksandra Krunić i Ana Ivanović nisu uspele da se plasiraju u drugu rundu Olimpijskog turnira u Riju u pojedinačnoj konkurenciji, kao ni jedini srpski dubl tim Janković-Krunić

ana ivanovic rio 2016

Ana Ivanović imala je težak zadatak na startu turnira, jer se susrela sa 9. nositeljkom Karlom Suarez Navaro iz Španije. Pored toga, Ana je odlično počela meč i svojila prvi set sa 6-2. Međutim, nije uspela da orži nivo do kraja meča, te je naredna dva seta izgubila sa ubedljivih 1-6, 2-6.

jj ak oi rioAleksandra Krunić ipak je dobila šansu da zaigra u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijadi po prvi put. Zahvaljujući povlačenjima nekoliko teniserki sa turnira u Riju, Aleksandra je uskočila kao zamena. U prvoj rundi igrala je protiv Kristine Mladenović iz Francuske. Ipak, Krunićeva nije pokazala svoj najbolji tenis i rutinski je izgubila od Francuskinje, sa 1-6, 4-6.

U pojedinačnoj konkurenciji Srbija je tako ostala bez dve predstavnice prvog dana. Jelena Janković nastupa drugog, odnosno danas. Ona će igrati protiv 3. nositeljke Garbinje Muguruze iz Španije. Prvog dana Jelena je nastupila sa Aleksandrom u konkurenciji parova gde su  pomalo neočekivano lako izgubile od britanskog tima Konta – Votson, sa ubedljivih 2-6, 1-6.