Poraz Skijavone, Karolina se mučila

Servirala je Ana Tatšvili za drugi set, ali nije uspela da se dovoljno smiri i zakomplikuje meć svetskom broju jedan. Karolina je nekako pronašla put do taj brejka, gde je sigurno privela meč kraju, 6-1 7-6(4).

To nije pošlo za rukom Frančeski Skijavone. Njoj je “došla glave” njena zemljakinja Romina Oprandi, što je bez obzira na promenljivu Frančeskinu formu prava senzacija. Ume Skijavone da se muči na startu ovako velikih turnira. Prošle godine je jedva preživela Kanađanku Marino, ali poraz od Oprandi je ipak previše, jer je Oprandi jedva u prvih 100 a i kada je igra najbolje u karijeri, bila je tek 46, 2006. godine i ovo joj je prvi put da je uopšte prošla prvo kolo na AO.

Iveta Benešova je zaista ćudljiva teniserka. U Brizbejnu je pobedila Safarovu i Stosur, da bi u Sidneju izgubla lako od Ursule Radvanske u kvalifikacijama. Danas je očigledno bio njen dan, pa je bez daljeg učešća na turniru ostala Šuai Peng, 6-4 6-2. I Julija Gerges nije više na turniru, ali ona je svoj meč predala Eleni Danilidu, zbog povrede.

Hantuhova se i ovaj put provukla. Posle Lepčenko, dobru priliku da izbaci Slovakinju imala je Ukrajinka Tsurenko, čak i bolju jer je imala brejk prednosti sredinom drugog seta. Hantuhova je onda dodala gas, a kako to biva obično, njena protivnica se malo uplašila pobede i došlo je do preokreta.

U ostalim mečevima noćašnjeg programa nije bilo neizvesnosti. Sigurne i ubedljive su bile favoriti: Klajsters, Li, Gariges i naravno Jelena Janković.