Poraz Radvanske i Stosur

LAURA_1723516aLora Robson priredila je veliko iznenađenje u drugom kolu turnira u Madridu, pošto je deklasirala Agnješku Radvansku sa 6:3, 6:1 za nešto više od sat vemena igre.

To je treća pobeda Britanke nad nekom od Top 10 igračica. U 3. kolu igraće protiv pobednice meča Ivanović – Šipers.

Iznenađenje je priredila i Karla Suares Navaro, koja je sa 7:6 (9-7), 6:2 izbacila Australijanku Samantu Stosur u meču prve runde. U drugoj rundi Španjolka će se sastati sa Kajom Kanepi.

Sigurna je  bila Kerber protiv Korne sa  6:4, 6:2. Sledeća suparnica Nemici biće pobednica ruskog dvoboja Kuznjecova – Petrova. Kristina Mladenović bila je bolja od Soler-Espinose i u drugom kolu će se sastati sa Marijom Kiriljenko.

Marija Šarapova se malo namučila protiv Aleksandre Dulgeru, ali je na kraju pobedila sa 7-5, 6-2 za 96 minuta igre. U sledećem kolu igraće protiv Kristine Mekhejl koja je dobila Suai Peng sa 7-5, 5-7, 6-1.

U derbiju prvog kola, Viktorija Azarenka je sa 7:6, 7:6 eliminisala Anastasiju Pavljučenkovu posle velike borbe. To je bio prvi meč za Azarenku još od Indijan Velsa. U drugom kolu je čeka još jedna ruskinja, Jekaterina Makarova.