Poraz Lajovića posle tri seta

Dušan Lajović dobro je započeo duel protiv Iva Karlovića u 2. kolu Akapulka. Dobio je prvi set sa 6-3, ali je onda Hrvat preokrenuo i dobio naredna dva sa 6-3, 6-1. Meč je trajao 87 minuta, a naredni protivnik Karoliviću u četvrtfinalu biće Rajan Harison. Jedini predstavnik Srbije koje je ostao na turniru u Meksiku jeste Viktor Troicki.

rsz_lajovic

Duel je kao što se i očekivao protekao bez puno brejkova, ali na veliko iznenađenje i bez taj-brejka. U prvom setu Dušan Lajović je uspeo da u šestom gemu oduzme servis rivalu, povede sa 4-2 i stečenu prednost sačuva do kraja seta, za konačnih 6-3 u prvom delu igre.

U drugom setu takođe je jedan brejk odlučio pobednika. Sve do osmog gema nije bilo oduzetih servisa, a onda je Ivo Karlović uspeo da napravi brejk, povede sa 5-3, a onda dobro servira i izjedači rezultat na 1-1 u setovima, osvojivši drugi sa 6-3.

Treći period u potpunosti je pripao Hrvatu. Nakon sigurnih servisa na samom startu seta, u trećem gemu Ivo pravi prvi brejk, zatim ga materijalizuje, da bi u nastavku još dva puta oduzeo servis našem teniseru. Na kraju je Hrvat, nakon samo 20 minuta tenisa u trećem setu, osvojio ovaj period rezultatom 6-1 i plasirao se u četvrtfinale.