Poraz Lajovića nakon velike borbe

Srpski reket broj dva, Dušan Lajović nije nastavio trend dobrih rezultata na GS ove sezone. Naš tensier je stao već na prvoj prepreci, a bolji od njega bio je Polajk Ježi Janovič rezultatom 6-3, 7-5, 5-7, 7-5.

Meč je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a onda je Lajović napravio brejk za prednost od 2-1. Međutim, već u sledećem gemu Poljak je izjednačio, a potom osvojio još tri gema u nizu, od toga jedan brejkom i stigao do velikih 5-2. U nastavku seta brejkova nije bilo, a Janovič je prvi set rešio u svoju korist rezultatom 6-3.

dusan-lajovicDrugi set počeo je brejkom Janoviča, ali je u daljem toku seta, tačnije u šestom gemu, Lajović uspeo da iskoristi drugu brejk loptu na meču i izjednačio rezultat na 3-3. U nastavku Srbin nije mogao da oduzme još koji servis rivalu, a kada se očekivao taj-brejk, Poljak je u jedanaestom gemu oduzeo servis Dušanu, a potom ju je i materijalizovao za velikih 2-0 u setovima i 7-5 u drugom.

Treći set krenuo je dobrim servisima, a onda je Srbin u šestom gemu napravio brejk i stigao do prednosti od 4-2. Međutim, kada je Duci servirao za osvajanje trećeg seta Poljak je uspeo da napravi brejk, smanji na 4-5, a potom sjajnim servisima dođe do 5-5. Ali ovo nije sve od trećeg perioda. Taj-brejk je bio sve izvesniji, ali je sada, kao Poljak u drugom setu, Dušan Lajović pred kraj seta napravio brejk i u dvanaestom gemu postavio konačnih 7-5, ua ulazak u četvrti set

Četvrti set i dalje je odslikavao sjajnu koncentraciju obojice tenisera i sjajne servis gemove sve do pred sam kraj seta. Opet se pomislilo da će “trinaesti gem” doneti rešenje, ali je Poljak, kao u trećem setu Lajović, u dvanaestom gemu napravio brejk i postavio konačnih 7-5 u četvrtom setu. Naredni rival Janoviču biće Kevin Anderson iz JAR.