Poraz Krunićeve u 1. kolu

aleksandra krunicAleksandra Krunić poražena je na startu WTA turnira u Bad Gaštajnu (Austrija, Internacional serija, šljaka). Bolja od naše igračice bila je kvalifikantkinja i 151. igračica sveta, Darja Kasatkina sa 2-0, po setovima 6-3, 6-1, nakon 74 minuta igre.

Na startu meča Kasatkina pravi brejk, a onda stečenu prednost uspeva da sačuva sve do šestog gema kada joj Aleksadnra uzvraća i dolazi do izjednačenja 3-3. Kada se očekivalo da bolje plasirana igračica sa WTA liste preuzme primat i reši set i meč u svoju korist Srpkinja to nije uspela. Teniserka iz Rusije uspeva da veže tri gema do kraja seta, uz dva brejka, pa dolazi do lakih 6-3.

U drugom setu Ruskinja je bila još ubedljivija. Uspela je Darja da već u drugom gemu oduzme servis rivalki, potom potvrdi stečeno do samom kraja, uz još jedan brejk za 5-1. Poslednji gem trajao je nešto duže videli smo nekoliko izjednačenja, brejk šanse za Krunić, ali je Kasatkina ipak osvojila i ovaj set iskoristivši četvrtu meč loptu, za konačnih 6-1.