Poraz Krunićeve u fenomenalnom meču

Malo je falilo da Aleksandra Krunić eliminiše i bivšu br. 1 Viktoriju Azarenku, i napravi istoriju na US openu plasmanom u četvrtfinale. Ipak, Beloruskinja je slavila sa 4-6, 6-4, 6-4 u meču osmine finala. Aleksandra se borila lavovski, stizala je veoma teške loptice, igrala vrhunski tenis, uspevala da se vrati u prvi set iz dva brejka minusa i da ga dobije, a na kraju meč je odlučilo nekoliko poena koji su pripali Beloruskinji, čini se na iskustvo.

Aleksandra Krunic

Krunićeva je meč započela veoma stegnuto. Pravila je mnogo grešaka, te je Azarenka  meč otvorila brejkom, a brzo je Aleksandri oduzela još jedan servis za vođstvo od 3-0. U tom periodu odnos vinera i grešaka je bio 2-11 za srpsku teniserki i 0-1 za belorusku. Jednostavno, Krunićeve nije bilo na terenu i Azarenka nije morala da  uradi maltene ništa osim dan sačeka greške. Ipak, Aleksandra se budi  i prvo uzima  2 gema uzastopno za 2-3, a gem kasnije na 2-4 pravi fantastičnu seriju od četiri gema. Imala je 3 vezane set lopte koje ne koristi, ali ubrzo dolazi i do četvrte i uzima set 6-4. Izvanredna igra,kao i naelektrisanje u meču potpno su stavili publiku na njenu stranu.
Drugi set  je video još neverovatnih poena i dobre igre. Na startu Aleksandra spašava brejk lopte i obe teniserke drže servis do  osmog gema. Taj jedan brejk bio je dovoljan Viktoriji da uzme set sa 6-4.
U trećem delu meča Azarenka odmah dolazi do 2-o. Delovalo je kao da je Krunićeva klonula i da je to kraj. Međutim,  brzo vraća izgubljeno, uzima tri gema u nizu za vođstvo od 3-2.Ipak, Azarenka  onda osvaja 3 gema u nizu za 3-5. Aleksandra stvara šansu da odmah vrati izgubljeni brejk, međutim ne uspeva. Iako, kao i u drugom setu, drži svoj servis za 4-5, to nije bilo dovoljno jer Azarenka uspeva da odservira za meč.

U par navrata loš izbor udaraca srpske teniserke, drop šotovi na gem i brejk lopte za Azarenku, malo sreće sa mrežom za Beloruskinju,  bilo je ono što je napravilo nijansu u ovom meču.Odnosno, iskustvo. Ipak Aleksandra je  pokazala neverovatne defanzivne sposobnosti, ali i da joj servis može biti oružje i da ima veoma, veoma raznovrsnu igru i, nabitnije, da se nikoga ne boji!

Finalistkinja prethodna dva US Opena, Viktorija Azarenka,  u narednom kolu sastataće se  sa Ruskinjom Jekaterinom Makarovom u borbi za poliufinale.

Aleksandra je napisala na svom tviteru:

            Dragi fanovi i prijatelji… Pre svega hvala vam MNOGO na podršci i porukama. Veoma mi je žao što nisam mogla da zatvorim meč. iako sam želela.  Osećam mešavinu  razočarenja i ponosa u mojoj glavi sada. Ali, mogu reći da ste vi i američka publika danas moji pobednici!

Krunićeva je samim plasmanom u osminu finala napravila veliki podivig. Ako se kockice poklope, ući će među 100 najboljih sledeće nedelje, ili bar biti na korak dva od toga. Mi se nadamo da će joj to pomoći u daljem radu i napredovanju i da ovo neće biti vrhunac njene karijere. Ovde je iz kvalifikacija do osmine finala prikazala neverovatan tenis, porazila usput 27. i 4. teniserku sveta, a bial je jako blizu i 17. Bila bi apsolutna šteta da to ne prenese na druge turnire.
Pokazatelj koliko je briljirala bila je i publika, koja je 100% bila na  strani srpske teniserke. Na internetu pljuštale su reči hvale, čak je i Martina Navratilova na svom tviteru napisala: ” Obožavam Krunić – kakvo otkrovenje-. Kakav atleta :)”
Aleksandru sledeće nedelje očekuje WTA turnir u Taškentu, pa eto lepe prilike da nastavi sa odličnim izdanjima.