Poraz Krajinovića posle tri seta

filipNakon što je uspešno prošao kvalifikacije za Indijan Vels, Filip Krajinović ispao je u 1. kolu glavnog žreba. Bolji od našeg tenisera bio je Igor Sajsling sa 2-1, po setovima 6-4, 3-6, 6-2. Krajinović će zahvaljujući bodovima iz kvalifikacija uspeti ponovo da uđe u najboljih 100. Srbija je tako u muškom singlu spala na jedno ime – Novaka Đokovića, koji svoj meč 2. kola igra večeras.

Meč protiv Sajslinga trajao je tačno dva sata, a lako je moglo da se desi da srpski teniser odnese pobedu. Možda je ključni deo meča bio prvi set gde je viđeno mnošto brejk prilika. Najpre je Holanđanin stigao do brejka, ali je Filip odmah uzvratio i došao do 4-3. U sledećem gemu ne koristi dve brejk lope, baš kao i u desetom gde je takođe propustio par šansi da se vrati u set. Sajsling je novim brejkom stavio tačku na prvi set sa 6-4.

Na startu drugog perioda protivnik odmah pravi brejk, ali onda sledi preokret našeg tenisera koji uzima četiri gema i dolazi do velikih 4-1. Potom su teniseri čuvali svoje servise, što je odgovaralo Krajinoviću koji uspeva da dobije set sa 6-3 i izbori odlučujući. U trećem setu naš teniser ne koristi dve brejk šanse u prvom gemu što kažnjava Holanđanin oduzimanjem servisa i veoma brzo dolazi do 3-0. Srpski teniser nije uspeo da nađe rešenje da se vrati u meč, pa je poslednji set sa 6-2 pripao rivalu koji u 2. kolu igra sa Rafaelom Nadalom.