Poraz Jelene na startu turnira

Jelena Janković nastavila je sa lošom igrom nakon Vimbldona. Srpska tensierka poražena je na startu turnira u Pekingu od Francuskinje Alize Korne sa 5-7,  6-3, 4-6 posle velike borbe koja je trajala 160 minuta. Jankovićeva je branila finale Pekinga, pa će ovom porazom izgubiti 690 poena i očekuje je pad na WTA listi.

Jelena je sjajno otvorila duel i odmah u uvodnom gemu stigla do dve brejk lopte. Prvu nije uspela da iskoristi, ali jeste drugu, nakon što je Korne poslala forhend u aut. Srpska teniserka je nastavila sa sigurnom igrom, pa je u trećem gemu, bez izgubljenog poena, duplirala prednost brejka za 3-0. No, Francuskinja se ne predaje i uspeva da veže dva gema i smanji prednost Jankovićeve. U devetom gemu pri rezultatu 5-3 Jelena je imala dve set lopte na sevis francuske teniserke, ali ih ne koristi. U narednom gemu, ovaj put na svoj servis, Jelena je imala još dve set lopte, ali ni te dve ne koristi, što je Korne uspela da kazni, pa je vratila i drugi brejk i poravnala rezultat na 5-5. Francuska teniserka se tu nije zaustavila, pa je u potpunosti iskoristila veliki pad u igri Srpkinje i u dvanaestom gemu ponovo oduzela servis Jankovićevoj i tako sa 7-5 prvi set rešila u svoju korist.

jelena-jankovic-65924324

Na startu drugog seta, teniserke su razmenile po jedan brejk. Usledio je period mnogo bolje igre srpske teniserke, pa je brejkovima u sedmom i devetom gemu, sa 6-3, stigla do izjednačenja u setovima.

Odlučujući set je počeo brejkom Jankovićeve za vođstvo od 2-0. Međutim, odmah u narednom, Korne pravi ribrejk i nakon toga pravi seriju od još tri gema za prednost od 4-2.Jelena se nije predavala, pa je uzvratila i sa dva gema poravnala rezultat na 4-4. U devetom gemu je viđena velika borba, duge razmene udaraca, a kao pobednik u tim razmenama izašla je Korne, pa je tako novim brejkom stigla na gem od pobede. Francuskinja je bila sigurna na svoj servis, pa je sa 6-4 izborila plasman u narednu rundu.