Poraz Jelene Janković u tri seta

Jelena Janković pretrpela je poraz u drugom kolu C grupe WTA turnira u kineskom Džuhaju. Bolja od Srpkinje bila je Karolina Pliškova iz Češke sa 2-1, po setovima 6-4, 3-6, 6-1 posle skoro dva sata igre.JJObe igračice su već u ranoj fazi meča razmenile po jedan brejk, a potom je usledio period nešto mirnije igre, sve do devetog gema. Pliškova je uspela da iskoristi novu šansu koja joj se ukazala i da u narednom as udarcem stavi tačku na prvi set. Jankovićeva se nije predavala, pa je u četvrtom gemu drugog dela igre realizovala četvrtu brejk loptu i povela sa 3-1. Ali, Pliškova je odmah u narednom uzvratila ribrejkom i smanjila rezultat na 3-2. Nije to destabilizovalo Jelenu, koja je povratila prednost brejka, s tim da je ovaj put uspela i da je sačuva i da sa 6-3 poravna rezultat u setovima.

Pliškova je povela na startu odlučujućeg seta, a potom je usledila velika borba i maratonski gem na servis Jelene Janković. Nakon mnogo preokreta, Čehinja je uspela da oduzme servis protivnici, a onda i mini serijom da stekne visoko vođstvo od 5-0. Uspela je naša teniserka da uzme dva gema, ali to je bilo sve, pa je sa 6-2 Pliškova dobila odličujući set.

Jankovićeva i Pliškova imaju po jednu pobedu, a o plasmanu u polufinale odlučivaće meč između Čehinje i Italijanke Sare Erani koji se igra sutra.