Poraz Jelene Dokić na povratničkom meču

Nekada naša, a sada australijska teniserka Jelena Dokić, noćas je odigrala prvi takmičarski meč posle operacije i zabeležila je poraz. U dva seta, 6-2, 6-4, od nje je bila bolja Jarmila Gajdošova, takođe povratnica na teniske terene. Meč je odigran u okviru prvog kola plej of turnira, gde pobednica dobija specijalnu pozivnicu organizatora za glavni žreb Australian Open-a.

Jelena Dokić

Sistem odigravanja turnira je izmenjen u odnosu na ono na šta smo navikli, pa je tako umesto raund robin sistema ( gde su igračice u četiri grupe i igraju svaka sa svakom, pa pobednice idu u polufinale) ove godine odlučeno da se igra klasični eliminacioni sistem. 

Obe devojke su imale mnogo problema sa povredama, ali je pauza Dokićeve bila mnogo duža. Ona nije odigrala meč još od aprila 2012.godine, kada je predala meč prvog kola u Čarlstonu. Gajdošova nije igrala od Fed kup meča u aprilu do turnira 125k serije u Kini, krajem oktobra.

Prvi set je potpuno bio u znaku Gajdošove, a Dokićeva je delovala malo izgubljeno na terenu, što je i logično posle 18 meseci bez meča. U drugom setu je viđen Jelenin otpor, imala je šansu da ode na 4-1, ali je Gajdošova odigrala par sjajnih poena, pogađajući duboko uz liniju, što Dokićeva, u ovom trenutku, nije mogla da isprati. Na kraju je bilo 6-2, 6-4, ali obe igračice moraju biti zadovoljne činjenicom da su ponovo na terenu i u trenažnom procesu.

Još uvek se ne zna gde će Jelena igrati prvi  turnir, jer postoje oprečne informacije da će to biti kvalifikacije Brizbejna, dok neki izvori navode da će igrati Hopman Kup.