Poraz Janka na startu Monte Karla

janko-tipsarevic-1366108259-297661 Nije prvi put ove sezone da Janko Tupsarević završi svoje učešće u prvom kolu na nekom turniru. To se desilo i u Monte Karlu.

Njega je sa 7:6 (7:3), 6:1, posle jednog sata i 34 minuta savladao Grigor Dimitrov iz Bugarske.

Tipsarević je, uz probleme sa povredom, zabeležio četiri ovako rana ispadanja u nizu pre nego što je u Majamiju uspeo da veže dve pobede.

Janko je igrao baš kao što je priželjkivao, brejkom je otvorio meč i posle sigurne partije servirao za osvajanje prve deonice, vodivši tada sa 5:4. Imao je srpski teniser dve set-lopte u gemu, ali se Dimitrov spasao iz neugodne situacije, a onda uzvratio udarac. Na Jankove servise uspeo je da osvoji gem, potom je izborio taj-brejk, a u njemu je osvojio prva tri poena što mu je pomoglo da prvi set privede kraju u svoju korist.

Dimitrov je nastavio u istom ritmu i u drugom setu, a iako je imao priliku za brejk, Janko je ipak poveo sa 1:0 na početku. Ipak, Bugarin je posle sigurnog servis gema odmah u sledećem gemu iskoristio Jankove greške i došao do prednosti 2:1. Dimitrov je nastavio sa dobrom igrom, dok se Janko mučio, pa je svom protivniku lako dozvolio da nastavi niz do sedmog gema, kada je kompletirao trijumf.