Poraz Ivane i Doroteje, Natalija u polufinalu

itf-vetsNa ovonedeljnim fjučers turnirima za teniserke u Antaliji, Madridu, Sanderlendu i Šarm el Šeiku, Srbija je imala 6 predstavnica. U završnici turnira ostale su dve.

U Antaliji nastupile su Natalija Kostić i Milana Spremo. Natalija, sedmi nosilac,  stigla je do polufinala gde će igrati sa osmom nositeljkom Anom Bogdan. Milana je nažalost izgubila na startu turnira.

Na jedinom fjučersu 15k kategorije nastupila je samo Ivana Jorović. Ona je na Turniru u Sanderlendu kroz kvalifikacije stigla do glavnog žreba, pobedila top 300 teniserku a onda izgubila u drugom kolu od top 600 teniserke, koja je ipak 200 mesta bolje rangirana od nje. Irkinja Bovtel je bila bolja u dva tesna seta 7-5 7-5.

Na turniru u Madridu nastupila je Marina Kačar ali je poražena već u kvalifikacijama.

Nakon povrede i pada forme,Doroteja Erić nastavila je svoj povratak u Šarm El Šeiku, na mestu gde je pre mesec dana igrala finale. Ovoga puta stala je u polufinalu, nakon što je predala Valeriji Poda iz Holandije pri rezultatu 1-1. Anđela Novčić je takođe igrala ovaj turnir, ali je poražena na startu turnira. Ipak, Anđela se plasirala u finale u konkurenciji parova.