London: Poraz Conge, još uvek sve otvoreno

Ipak ništa od konačnog razrešenja u Grupi A, bar kada je plasman Novaka Đokovića u polufinale u pitanju. Žo Vilfrid Conga je trebalo da pobedi Tomaša Berdiha, da bi Novak sigurno išao dalje, ali to se nije dogodilo. Posle tri seta bilo je 7-5 3-6 6-1 za Čeha.

Kako se kretao rezultat, tako su i igrači igrali. Conga je bio loš u prvom, a posebno u trećem setu, kada mu je servis potpuno zakazao. Ubacio je samo 36% servisa, a kada se zna koliku ulogu ima početni udarac kod Francuza, onda je jasno zašto je tako ubedljivo izgubio taj deo igre.

Berdih je tako produžio neizvesnost u Grupi A, i sebi zadržao realne šanse da se plasira u polufinale. Bez šansi nije ni Conga. Njemu je doduše potrebna pobeda od 2-0 protiv Mareja u petak, i poraz Berdiha istim rezultatom, što je svakako realnost, pa negde ispada da od Francuza zavisi i njegov plasman dalje.

Što se Novaka tiče, njemu je potreban jedan set, da bi bio siguran. Može Novak i sa porazom od 2-0 dalje, ali bi onda trebalo da Conga uzme set Mareju, a tu će dosta zavisiti od toga koliko će Conga imati motiva i koji će meč ići kao prvi. Jer ako Novak i Berdih prvi izađu na teren, posle tako ubedljive Berdihove pobede, Conga bi izgubio šanse i motiv da se bori protiv Mareja.

Ono što je jasno, Novaka svaka pobeda vodi u polufinale, a ako izgubi sa 2-1, i Marej pobedi sa 2-0, onda bi gem količnik odlučivao o prvom mestu, a on je za sada ubedljivo na Novakovoj strani.