Poraz Bonićeve u finalu dubla

Srpska teniserka Barbara Bonić i Pemra Ozgen iz Turske, poražene su u finalu dubla na turniru u Batu (Velika Britanija, 25.000$).

bb

 

Bonić i Ozgen su bile postavljene za treće nositeljke  i bile su slobodne u prvom kolu. U 1/4 finalu su pobedile Idn Silvu i Emili Vebli-Smit iz Velike Britanije sa 2-6, 6-4, 10-3. Polufinalni meč su dobile bez većih problema rezultatom 6-1, 6-0, a protivnice su im bile Tara Mur iz Velike Britanije i Marta Sirotkina iz Rusije. U finalu, Bonić/Ozgen su se držale do 3-3, a od tada gube 7 gemova u nizu. Uspele su da vrate jedan brejk, ali nisu uspele da zadrže servis, gube dva gema u nizu, pa i meč, rezultatom 3-6, 1-6. Bolje od njih bile su prve nositeljke, Lesli Kerkhove iz Holandije i Ksenija Knol iz Švajcarske.

Bonićeva se trenutno nalazi na 297. mestu najboljih dubl igračica sveta, što joj je i renking karijere, a bodovi sa ovog turnira će joj doneti novi najbolji renking, jer će se za dve nedelje naći oko 270. mesta.

Ovo je bilo sedmo finale dubla za Barbaru, a do sada je osvojila 5 titula (4 fjučersa i jednu 25icu). Oba poraza u finalima doživela je ove godine, a uspela je da osvoji i jednu titulu na fjučersu u Alžiru, u septembru, u paru sa Margaritom Lazarevom iz Rusije.

BB2

U singlu, Bonićeva je kao druga nositeljka kvalifikacija lagano došla do glavnog žreba uz dve pobede od 2-0 u setovima. U glavnom žrebu nije imala sreće, jer je za protivnicu imala prvu nositeljku Čaglu Bujukakčaj iz Turske (141. teniserka na WTA listi). Barbara je u tom meču poražena, ali je uspela da pruži snažan otpor mnogo bolje rangiranoj teniserki. Bilo je 1-6, 6-1, 4-6 za Bujukakčaj.

Naredni turnir na kome će Bonićeva učestvovati biće fjučers u Tunisu već od ponedeljka.