Poraz Bojane u Maroku

Bojana_Jovanovski16Jedina predstavnica Srbije na turniru u Marakešu (Maroko, šljaka, Internacional serija), Bojana Jovanovski izgubila je već na startu turnira od Flavije Penete. Italijanka je slavila rezultatom 6-2, 6-3 nakon 70 minuta tenisa. Ovom pobedom Peneta je izjednačila u međusobnim duelima protiv srpske teniserke na 1-1.

Duel je počeo razmenom brejkova, a u tri odigrana gema bilo je isto toliko oduzetih servisa. Sve je počelo brejkom Flavije Penete, Bojana je uspela da uzvrati u narednom gemu, ali onda kao da je samo Italijanka bila na terenu. Flavija je napravila ribrejk, a onda nastavila da servira dobro. Italijanka je u petom gemu prelomila prvi set, uspela je da u izuzetno dugom gemu iskoristi treću brejk šansu i dođe do nedostižnih 4-1. U nastavku seta teniserke su sačuvale svoje servise, a Peneta je osvojila prvi deo igre rezultatom 6-2.

Drugi set je takođe obilovao brejkovima, te je u prvih pet bilo isto toliko oduzetih servisa, a opet se u toj razmeni brejkova bolje snašla Peneta. Nakon stečene prednosti od 3-2, Italijanka je bila prva koja je dobro servirala u drugom delu meča i na taj način došla do materijalizacije stečene prednosti 4-2. U daljem toku seta Srpkinja nije uspela da se vrati u meč, a u devetom gemu je dozvolila protivnici novi brejk, čime je Flavija postavila konačnih 6-3 u drugom setu.