Poraz Bojane u Karlsbadu

Bojana Jovanovski završila je turnir u Karlsbadu već u 2.kolu, porazom od Marine Meljnikove 7-5, 4-6, 6-4.

Bojana Jovanovski USO 2015Bojana je bila treći nosilac, ali nije opravdala tu ulogu i kofere pakuje nakon svog drugog meča.

Ruskinja, koja je 225.na svetu, dobila je ovaj 152 minuta dug maraton zahvaljujući strpljivoj i disciplinovanoj igri, dok se može reći da je Bojana pobedila samu sebu. Na jedan dobar poen išla su dva, tri loša i iz takvog odnosa nije mogla da stigne do trijumfa.

Ruskinja je ceo prvi set imala prednost, Bojana je vraćala brejk, da bi četvrtim brejkom, u dvanaestom gemu, Ruskinja povela. U drugom setu videli smo reviju brejkova, a od čak sedam, Bojana je napravila jedan više i odvela meč u treći set. Tu Bojana nije iskoristila ogromnu šansu, iskoristila  je jednu od devet brejk lopti, dok je Ruskinja napravila odlučujući brejk u devetom gemu, a u narednom, spasivši dve ribrejk lote, odservirala za prolaz u četvrtfinale.

Ovo je bio turnir iz 125k serije, a Bojanina rana eliminacija ne pokazuje da je na dobrom putu za novu sezonu. Ipak, kako do prvog turnira na kome če igrati, u Šendženu, ima više od mesec dana, na njoj je da nedostatke otkloni i spremna i zdrava uđe u 2016. godinu.

Na turniru je igrala i Jovana Jakšić, ali je poražena već u prvom kolu od četvrte nositeljke, Naomi Brodi, 6-3, 7-5.