Poraz Bojane u dva seta

Veliku šansu imala je Bojana Jovanovski da se plasira u 3. kolo Majamija, ali je prokockala prednost iz oba seta u duelu sa Elinom Svitolinom. Ukrajinka je pobedila sa 6-3, 7-6(3) posle 107 minuta igre, iako je Bojana imala vođstvo od 3-0 u prvom i 5-2 uz dva brejka u drugom setu. U drugom setu je i tri puta servirala za osvajanje seta, ali ni to nije bilo dovoljno, pa je na kraju meč završen u dva.

Bojana-Jovanovski-img21671_668

Duel je dobro počeo za Bojanu, ona je napravila brejk u drugom gemu, zatim povela sa 3-0, ali tu i ostala. U nastavku seta Elina Svitolina je u petom gemu uzvratila brejkom za 2-3, u sedmom preokrenula rezultat na 4-3, a onda u devetom postavila konačnih 6-3 u prvom delu igre.

Drugi set opet bolje počinje Bojana, pravi brejk u prvom gemu za 1-0, a onda u petom još jedan za 4-1, te se tada mislilo da će lako privesti drugi period kraju. Međutim, naša tenisekra ponovo je posustala. Ukrajinka je prvo napravila brejk za 2-4, onda je Bojana novim, za 5-2 omogućila sebi servis za set, ali je Svitolina u osmom gemu opet oduzela servis našoj teniserki, a potom i smanjila na 4-5. Bojana ponovo servira za set, ali ne uspeva. Svitolina ponovo oduzima Bojani servis i izjednačuje na 5-5. Bojana još jednom pravi brejk i treći put servira za osvajanje seta, ali opet ne uspeva, pa se ulazi u taj-brejk u kome je Svitolina dominirala i meč privela kraju sa konačnih 6-3, 7-6(3).