Poraz Bojane u 1. kolu Brisela

bojana jovanovski_1357899477_420x0Bojana Jovanovski nije uspela da napravi preokret protiv Varvare Lepčenko izgubivši u 1. kolu WTA turnira u Briselu.

Bojana je poražena sa 2:6, 7:6, 4:6 posle velike borbe i preko 2 h igranja tenisa.

Meč je mnogo bolje počela Amerikanka, koja je u prva tri gema napravila dva brejka i reprezentativki Srbije prepustila samo četiri poena – na svoj servis samo duplom greškom.  Lepčenko je dobila i četvrti gem, pre nego što je Jovanovski konačno uspela da smanji.

Naša teniserka je imala brejk loptu u šestom gemu, ali nije uspela da je iskoristi i vrati se u meč, pa je Lepčenko nedugo zatim osvojila prvi set sa 6:2.

Drugi set je protekao u velikoj drami. Povela je Bojana sa 3-2, pa sa 5-3 i imala servis za set kada Lepčenko pravi brejk i u narednom gemu poravnjava rezultat na 5-5. Ušlo se u tajbrejk  gde je Lepčenko imala 6-4 i dve meč lopte. Bojana sjajnim paralelama spašava meč lopte i dobija tajbrejk sa 10-8.

U trećem gemu odlučujućeg seta srpska teniserka napravila je brejk, ali je Amerikanka uzvratila istom merom. Sve do završnice nije bilo brejk šanse, a onda je Bojana propustila svoju u devetom gemu. Lepčenko je uzela taj gem, a potom je napravila brejk za pobedu.