Poraz Bojane na startu Birmingema

bojanaBojana Jovanovski poražena je u prvom kolu WTA turnira u Birmingemu. Bolja od nje bila je Slovakinja Ana Karolina Šmidlova rezultatom 2-0, po setovima 6-2, 6-3. Pre ovoga meča Bojana je vodila sa 1-0 u pobedama protiv Šmidlove. Ključ poraza leži u servisu, jer je srpska teniserka dozvolila protivnici čak četiri brejka.

Meč je sjajno počela Šmidlova, a brejk iz drugog gema joj je ribrejkom uzvratila Bojana u trećem. Međutim, u nastavku seta kao da je samo Slovakinja bila na terenu. Uspela je da još dva puta oduzme servis našoj teniserki, da je nakon 2-2 ostavi na ta dva osvojena gema i osigura osvajanje prvog seta ubedljivim rezultatom 6-2.

U drugom setu srpska teniserka je pre svega popravila servis, uspela je da u četvrtom gemu spase dve brejk šanse, ali je u šestom ipak poklekla. I tada je prvo Bojana uspela da neutrališe dve brejk prilike protivnice, ali je poklekla na trećoj, te je Slovakinja došla do 4-2. U nastavku se dobro serviralo, a Šmidlova je osvojila drugi deo igre sa 6-3 iskoristivši prvu meč loptu.