Poraz Bartoli, Bartel ne staje

Porazi Bartoli, Zvonareve, Gerges…jesu iznenađenja ali i realnost kada je ženski tenis u pitanju. Osim 4 prvoplasirane, ostale teniserke imaju svoje periode dobre igre, koje prate dobri rezultati, a onda jednostavno stanu. To se eto dešava Juliji Gerges, Marion Bartoli, ali je kriza u kojoj je Vera Zvonareva, očigledno nešto što dugo traje, i što će još malo potrajati.

Gerges ovoga puta može da traži alibi u nesrećnom žrebu. Mona Bartel, inače Julijina zemljakinja, od početka godine pokazuje napredak, a posebno se istakla velikim pobedama u Štutgartu. Zato,  6-4 6-1, nije nešto što se nije moglo očekivati.

Sa druge strane, poraz Bartoli svakako jeste iznenađenje, bez obzira što njoj šljakasta podloga nije baš omiljena. Protivnica, Sorana Kirstea, odavno je zastala na putu od velikog talenta do velike teniserke, ali očigledno je imala svoj dan ili se bolje privikla na novu boju šljake.

Zvonareva je dakle n-ti put izgubila ove godine i to ponovo ubedljivo i opet protiv prosečne protivnice, ovoga puta Petre Četkovske. Svakako najzanimljiviji meč dana je bio između Venus Vilijams i Simone Halep. Rumunka se dobro držala, vratila se posle katastrofalnog prvog seta, ali je kao i mnoge, popustila pred iskustvom i znanjem, u taj brejku trećeg seta, 6-8.

U nedelju će na teren i prva srpska predstavnica u glavnom žrebu. Kao treća na  Aranča Sančez teren, izaći će Ana Ivanović i igraće svoj meč protiv Matilde Johanson koja je do glavnog žreba stigla kroz kvalifikacije.