Poraz Ane već na prvoj prepreci

Ana Ivanović završila je učešće na WTA turniru u Birmingemu porazom u drugom kolu. Bolja od nje bila je kvalifikantkinja Mišel Laršer de Brito rezultatom 4-6, 6-3, 6-7(6) posle 110 minuta igre. Naša teniserka je branila titulu na ovom turniru osvojenu prošle godine, a ovo joj je bio ujedno i prvi meč na travi ove sezone.

ana

Već na startu de Brito je  napravila dva brejka i povela sa 3-0. Ivanovićeva je uspela da vrati jedan brejk i smanji na 3-1, a do kraja seta obe su osvajaje svoje servis gemove. Tako je rezultat ovog dela meča bio 6-4 u korist Portugalke. U osmom gemu drugog seta Ana je došla do jedine brejk šanse u tom delu meča. Iskoristila je, povela sa 5-3, a zatim servirala za set. Iskoristila je prvu set loptu i izjednačila u setovima.

Ivanovićeva je u treći set ušla brejkom, brzo je povela sa 2-0, ali do šestog gema Laršer de Brito vratila je brejk i izjednačila na 3-3. Usledila je još jedna razmena brejkova, posle čega je ovaj deo meča završen sa 6-6. Nastavljen je u taj-brejku koji je sa 8-6 dobila Portugalka i tako se plasirala u osminu finala na ovom turniru. Srpska teniserka je na treću meč loptu protivnice odservirala duplu grešku i tako joj poklonila pobedu.