Poraz Ane u Majamiju

Porazom Ane Ivanović Srbija je ostala bez svoje predstavnice u singlu na turniru u Majamiju. Nemica Sabina Lisicki je sa 7-6(4), 7-5 savladala Anu Ivanović u 3. kolu i za plasman u četvrtfinale boriće se sa Sarom Erani. Srpska teniserka je propustila svoje šanse, posebno u drugom setu gde je imala prednost od 4-1. U međusobnim duelima Ana sada vodi sa 4-2.

Miami Open Tennis - Day 5

Ana je dobro otvorila meč, napravila je brejk za vođstvo od 2-1, ali je Nemica brzo uzvratila ribrejkom i izjednačila na 2-2. Do kraja seta još po jednom jedna drugoj oduzimaju servise, pa smo završnicu ovog dela meča gledali u taj-brejku. Viđeno je čak osam mini brejkova, a sa 7-4 dobila je Lisicki.

Ivanovićeva drugi set započinje sa vođstvom od 2-0, a onda uz još jednu razmenu brejkova dolazi do velikih 4-1. Međutim, Lisicki pravi mini seriju od tri gema i izjednačava rezultat, a zatim dolazi do još dva brejka za konačnih 7-5.

Na kraju, Ana je imala 26 direktnih poena i 36 neiznuđenih grešaka, dok je taj odnos kod Lisicki bio 29:23. Ivanovićeva je napravila 6 duplih servis grešaka i realizovala samo 4 od 12 brejk lopti.