Poraz Aleksandre i Ane na startu US Opena

Srpske teniserke Aleksandra Krunić i Ana Ivanović završile su učešće na poslednjem Gren Slemu sezone u prvoj rundi.

aleksandra krunic uso 2016

Nakon dobrog izdanja u kvalifikacijama, Aleksandra Krunić neočekivano ubedljivo je izgubila meč prvog kola glavnog žreba. Iako je igrala protiv 80. mesta bolje rangirane Nikol Gibs iz Amerike, kako sama kaže, ni ona ne zna šta se desilo jer je izgubila osvojivši samo jedan gem.

Nakon uvodna dva gema, Gibs je nanizala preostalih 11 i slavila sa 6-1, 6-0 i tako se ”osvetila” Aleksandri za prošlogodišnji poraz u kvalifikacijama u Birmingemu.

Ovo je bilo četvrto učešće za Aleksandru u glavnom žrebu US opena. Tri puta je uspešno prebrodila kvalifikacije, a jednom stigla i do 4. kola, pre dve godine kada je eliminisala Kiz i Kvitovu – zbog čega joj je USO najuspešniji Gren Slem, jer i pored toga što je ostala tri puta izgubila u prvom kolu ukupno je zabeležila 14 pobeda što joj nije pošlo za rukom ni na jednom drugom Gren Slemu.

ana ivanovic uso

Ana Ivanović nastavila je sa lošom formom ovog leta, te poraz od Denise Alertove iz Češke i ne iznenađuje preterano. Srpska teniserka je opet imala dovoljno snage da se bori samo u prvom setu, da bi onda izgubila relativno lako meč. 
Ana je poražena sa 6-7, 1-6 i tako zabeležila peti poraz u nizu.

I Ani i Aleksandri predstoji učešće u konklurenciji parova. Krunićeva u paru sa Mitu, Ivanovićeva sa Kirsteom.