Ponovo Slovačka

Srpske teniserke igraće u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa 2013. godine protiv selekcije Slovačke, odlučeno je danas žrebom u Parizu. Mečevi su na programu 9. i 10. februara sledeće godine, a Srbija će biti domaćin. U ostalim parovima sastaju se Češka – Australija, Italija – SAD i Rusija – Japan.

Najbolje srpske teniserke 3. i 4. novembra u Pragu igraće protiv selekcije Češke u ovogodišnjem finalu Fed kupa.
Selektor Srbije Dejan Vraneš nije bio previše zadovoljan žrebom. “Izgleda da nam je suđeno da konstantno nailazimo na ovaj tim koji izuzetno poznajemo, u poslednjih pet godina igrali smo tri puta, mečevi su bili zaista antologijski. Naše misli i snage usmerene su ka finalu sa Češkom, a posle toga ćemo se spremati za Slovačku. Sjajno je to što ćemo posle dve godine biti domaćin i izuzetno jak tim Slovačke dočekati u našoj zemlji, verujem kao šampioni sveta, rekao je Vraneš.

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da odlično poznaje narednog protivnika. “Mislim da smo igrali protiv njih više od bilo koje nacije. One su veoma jaka ekipa, posebno sa Cibulkovom koja je u ovom trenutku u izuzetnoj formi i Hantuhovom, koja je veoma iskusna treniserka. Žreb nije lak i ovo je definitivno jedan od najtežih mečeva”, rekla je Ivanovićeva.

Na ishod žreba požalila se i Jelena Janković. “Slovakinje su težak protivnik, Hantuhova i Cibulkova za svoju zemlju uvek igraju sa posebnim nadahnućem i predstoji nam težak dvoboj. Dobra stvar je to što igramo kod kuće. Međutim, o Slovačkoj ćemo razmišljati posle finala Fed kupa u Pragu”, rekala je Janković.

Ona je dodala da je želja svih u reprezentaciji je da u 2013. uđu kao svetski šampioni. Bojana Jovanovski je rekla da se raduje što će Srbija konačno igrati pred domaćom publikom. “Sjajna prilika da posle nekoliko uzastopnih mečeva u gostima, odigramo jedan pred našim navijačima. Mislim da smo dobro prošle na žrebu, jer smo izbegle dugačko putovanje koje nekada ume da bude važan faktor u mečevima FED kupa”, zaključila je Jovanoviski.

Izvor: Tanjug