Polufinale za Janka

Janko je napravio brejk u prvom gemu seta i tako sebi skratio muke u meču sa danas raspoloženim za servis, Ivanom Ljubičićem, 6-4 6-4.

Iako je Ljubičić sjajno servirao i dobro igrao, rani brejk je Janku doneo potreban mir, da bi se održala kncetracija prilikom servisa, jer bi neki kiks bio poguban za srpskog tenisera. Tako je protivnik bio u situaciji da juri brejk a kasnije i set manjka, što je Janko maestralno iskoristio i sigurnom igrom došao do pobede.

Činjenica da Ivan nije imao nijednu brejk loptu dovoljno govori o Jankovoj zreloj igri. Ljuba je igrao dobro ali je popustio samo još jednom, sredinom drugog seta, kada je u jednom gemu uz tri asa odservirao isto toliko duplih i tako Janku olakšao posao. Ljubičić je odservirao ukupno 15 asova i u tom segmentu bio bolji od Janka, ali je srpski teniser u celom meču imao odličnih 74% ubačenog prvog servisa. Na kraju samo 6 poena više za Janka, što dovoljno govori koliko je to bio tvrd meč.

U polufinalu, Janko će se 4. put u karijeri sastati sa Mišelom Ljodrom, drugi put na ATP turniru. Janko do sada nije izgubio ni set protiv Francuza, ali poslednji meč su igrali još 2007. godine, od kada su se mnogoe stvari promenile, na obe strane. Meč će se igrati posle meča Del Potro – Conga, koji su u po dva seta savladali svoje protivnike, Vaselina i Gaskea. Taj meč će se igrati od 14h, tako da bi Janko i Mišel mogli na teren oko 16h.