Pobedom u Australiji Serena Vilijams srušila nove rekorde

Američka teniserka Serena Vilijams osvojila je Otvoreno Prvenstvo Australije i po ko zna koji put potvrdila zašto je najbolja teniserka u istoriji ovog sporta.

U finalu Australije Serena je igrala protiv starije sestre Venus i slavila u dva seta, rezultatom 6-4 6-4.

Za Venus je ovo prvo Gren Slem finale još od 2009. godine. Do sada je osvojila 7 trofeja a izgubila 8 finala, od čega čak 7 upravo od Serene.

Što se Serene tiče ona je osvojila svoj 23. trofej i tako oborila rekord Otvorene Ere koji je držala Štefi Graf. Iako periode pre i tokom Otvorene ere nema smisla porediti, nije daleko ni od ukupnog rekorda, koji drži Margaret Kort a to su 24. GS titule. 
Vilijamsovoj je ovo bilo 92. finale i 72. titula. Ovim trijumfom povratila je 1. mesto an WTA listi koje je prošle godine izgubila najviše zbog ekstremno ograničenog broja odigranih turnira. Odigrala je samo 8, dok je Anđelik Kerber odigrala čak 26.
Povratkom na prvo mesto postala je najstarija teniserka na toj poziciji. Takođe, ako bude uspela da zadrži prvo mesto narednih godinu dana srušiće i jedini preostali rekord koji nije srušila, a to je ukupan broj nedelja na 1. mestu koji drži Štefi Graf.