Pobede za Vožnjacki i Kvitovu

Danska teniserka Karolina Vožnjacki savladala je Agnješku Radvanjsku sa 7-5, 6-3 u drugom kolu “crvene” grupe WTA završnog turnira u Singapuru. Duel Vožnijacki i Radvanjske je trajao jedan sat i 46. minuta. Dankinja je meč okončala sa 20 direktnih poena i 18 neiznuđenih grešaka, dok je Poljakinja upisala 25 direktnih poena i 31 grešku.

Vožnjacki je ostvarila sedmu pobedu u 11 međusobnih mečeva sa Radvjanskom. Poljakinja je pravila mnogo neiznuđenih grešaka, a osma teniserka sveta je sve to kažnjavala i na kraju stigla do vrlo važne pobede. Popularna “Karo” sada ima dve pobede i nadomak je polufinala, dok Agnješka ima pobedu i jedan poraz.

WTAChampionships_1

Petra Kvitova je u drugom meču ove grupe sa 6-3, 6-2 savladala Mariju Šarapovu i tako ostvarila prvu pobedu u Singapuru. Ruskinja je bolje otvorila duel, povela je sa 2-0, ali je onda Kvitova došla do svoje igre, nametnula tempo i ritam koji joj odgovara, što je rezultiralo serijom od pet vezanih gemova za prednost od 5-2. Čehinja je u nastavku bez većih problema privela set kraju i sa 6-3 stigla do vođstva u setovima.

Kvitova je u nastavku zaigrala još sigurnije i još agresivnije sa osnovne linije, Šarapova nije imala rešenje za duboke lopte koje je slala češka teniserka, pa je rezultat na semaforu vrlo brzo bio 5-0. Ruskinja se nije predavala i pokušavala je da se vrati u meč, uspela je da veže dva gema, ali više od toga nije mogla.