ATP Moskva: Pobede Lajovića, poraz Krstina

Na turniru ATP 250 serije U Moskvi, našla su se tri srpska tenisera. Viktor Troicki u glavnom žrebu i Dušan Lajović i Peđa Krstin u kvalifikacijama.

MOSCOW, RUSSIA - OCTOBER 13: Dusan Lajovic of Serbia serves against Andreas Seppi of Italy during the men's singles tennis match on the third day of Kremlin Cup 2014 at the Olympic Stadium in Moscow, Russia, on October 13, 2014. (Photo by Sefa Karacan/Anadolu Agency/Getty Images)

MOSCOW, RUSSIA – OCTOBER 13: Dusan Lajovic of Serbia serves against Andreas Seppi of Italy during the men’s singles tennis match on the third day of Kremlin Cup 2014 at the Olympic Stadium in Moscow, Russia, on October 13, 2014. (Photo by Sefa Karacan/Anadolu Agency/Getty Images)

Dušan Lajović postavljen je za prvog nosioca kvalifikacija i nalazi se na korak od glavnog žreba. 

U prvoj rundi imao je lagan posao protiv 850. tenisera sveta Aleksandera Perfilova, iz Rusije. Dušan je osvojio tri uvodna gema, a zatim je jedine znake borbe Rus pokazao u naredna tri, koja osvaja do izjednačenja. To ipak nije poremetilo igru daleko bolje rangiranog Srbina, i osvojivši devet gemova u nizu, slavio je sa ubdljivih 6-3, 6-0.

U drugoj rundi Lajović je imao naizgled nešto teži posao. Protivnik mu je bio još jedan Rus, ovaj put biviši top 20 teniser Dmitrij Tursunov. Ipak, činjenica da trenutno nema rang nakon duže pauze, uticala je na to da ni Tursunov ne bude pretnja srpskom teniseru. Dušan je slavio sa 6-3, 6-4 i plasirao se na korak od glavnog žreba u Moskvi.
U prvom setu je jedan brejk bio dovoljan da Dušana stavi u vođstvo i ubrzo je poveo 5-2 i zadržao tu prednost do sledećeg servira, kojim je osvojio set.
Drugi set je počeo razmenom brejkova, nakon čega  je Tursunov došao u vođstvo od 3-2 i brejk lopte. Dušan ne dozvoljava iznenađenje, spašava je i osvaja naredna tri gema. Kao i u predhodnom setu meč je priveo kraju rutinski, bez problema.

Naredni protivnik Lajoviću biće nemački teniser Tobajas Kamke(215.ATP), sa kojim se do sada nije sastajao.

Sa druge strane Peđa Krstin nije uspeo da iskoristi povoljan žreb i prođe drugu rundu kvalifikacija.
Postavljen za 8. nosioca, Krstin je u prvoj rundi bio bolji od 1010. tenisera sveta Dmitrija Surčenka iz Rusije, u dva seta – 6-0, 6-2.
U drugoj rundi Peđa je igrao protiv 550. tenisera na ATP listi, ruskog tenisera Aleksandera Vasilenka. Rus je iznenadio srpskog tenisera, koji je poražen u dva seta – 3-6, 2-6.

Viktor Troicki već se nalazi u glavnom žrebu, gde je postavljen za 3. nosioca. U prvoj rundi je slobodan, a u drugoj će igrati protiv boljeg iz duela Tejmuraz Gabašvili (Rusija) – Džem Ilkel (Turska)