Pobede Krunić, Jorović i Stojanović

Tri teniserke imamo ove nedelje u Dubaiju, na turniru 100k+H kategorije, i sve tri su prošle prvo kolo.

Prva je na terenu bila Aleksandra Krunić, i bez velikih problema je prošla Susan Selik, rezultatom 6-2, 6-4 i u borbi za četvrtfnale igraće sa povratnicom na WTA terene, Ksenijom Pervak, koja je iznenadila prvog nosioca Bujukakčaj i dobila je 6-0, 7-6(1). Aleksandra je treća nositeljka u dublu, igra sa Galinom Voskoboevom. Aleksandra dobrim rezultatom u singlu može sebi obezbediti da bude nosilac u kvalifikacijama Australian Open-a.

Nina Stojanović se, takođe, bori za mesto nosioca u kvalifikacijama Australian Open-a i dobro je krenula u tu trku, sigurnom obedom nad Elisom Kostovom, 6-4, 6-3, a u drugom kolu igraće sa Rodinom ili Bartel. Nina igra i dubl, sa Mandi Minelom je prošla u četvrtfinale, gde će igrati protiv prvih nositeljki, para Aojama / Šurs.

Ivani Jorović ove nedelje ispadaju poeni osvojeni titulom u turskoj Ankari, na 50k turniru, pa je na granici ispadanja iz top 200 i potrebni su joj poeni. Na startu je bila bolja od Anastasie Vasilieve, 6-4, 6-1, iako je loše počela meč i gubila sa dva brejka manjka. U drugom kolu igraće sa talentovanom Ruskinjom, Olesiom Pervušinom, juniorskim brojem dva.