Pobede Krstina, Jokić, Spremo…

Današnji dan na ITF turnirima širom sveta doneo je veliki broj pobeda srpskih predstavnika, pa gotovo svi nastavljaju turnire i bore se sutra za polufinala i finala.

itf-vetsPeđa Krstin lako i ubedljivo pobeđuje u Alžiru na fjučersu kategorije 15k. Do polufinala nije izgubio ni set i u tri meča dozvolio je samo sedam gemova protivnicima. Danas je savladao Matea Maraija 6-1, 6-1 i u borbi za finale igraće protiv Janika Rojtera, trećeg nosioca i trenutno 331. na svetu, pet mesta lošije plasiranog od Peđe.

Na fjučersu u Kazahstanu Denis Bejtulahi stigao je do polufinala, bez izgubljenog seta. U polufinalu će igrati protiv dubl partnera na ovom turniru (ispali u polufinalu) Aleksandera Lazova, trenutno 596. tenisera sveta. Denis je 657. a dobri rezultati mogu mu pomoći da nadmaši 603.mesto iz septembra prošle godine, što mu je za sada rang karijere.

U četvrtfinala su se plasirali Marko Tepavac na fjučersu u Egiptu, Laslo Đere u Hrvatskoj, pobedom nad Lizariturijem koji je 320.igrač na listi, Dejan Katić u Grčkoj, pobedom nad Aleksandrom Vordom, 443. na svetu.

Kod teniserki, naše dve igračice u Šibeniku, na fjučersu, plasirale su se u četvrtfinale i po jednu pobedu su udaljene od međusobnog meča. Šesti nosilac, Milana Spremo sa 6-4, 7-6(3) savladala je kvalifikantkinju Hajl, a Katarina Jokić je lako i ubedljivo sa 6-2, 6-2 pobedila Grajdek. Spremo će igrati protiv Kubičikove, a Jokić protiv Tomove.

U Egiptu, Teodora Radosavljević je sa 1-6, 3-6 izgubila od trećeg nosioca Jevgenije Paškove.

Na fjučersu u Peruu, u paru sa Janom Sizikovom, Tamara Čurović bori se za novu titulu u dublu. Na prethodna dva turnira su došle do trofeja, a večeras igraju za novo finale protiv para Farfan/Zebaljos.