Pobeda za rođendan

Meč kao prepisan od onog u Švedskoj protiv istog igrača i završen je istim rezultatom, 3-1 u setovima za Viktora. Srbija je tako povela sa 2-0 i sve je bliža četvrtfinalu i meču protiv najverovatnije Češke.

Gotovo rutinski meč, pretvorio se posle meč lopti za Viktora na servis Ridersteda, pri vođstvu Viktora od 5-4 u trećem setu, u malu dramu. Šveđanin je počeo da udara iz sve snage i da pogađa, pa ne da je spasio nekoliko meč lopti, već je osvojio tri gema za redom i set.

U četvrtom setu se nastavilo u istom ritmu, pa je servis održavao Viktora u životu. U prva dva servis gema Viktor je odservirao sedam asova a ipak je spašavao u svakom, bar po jednu brejk loptu. Čekalo se da Ridersted stane, a to se delimično desilo na 3-2  za Viktora, kada srpski teniser pravi brejk i uz manje probleme privodi set i meč kraju.

Sutra sledi dubl, za koji su prijavljeni Janko i Nenad, a koji bi trebalo da bude odlučujući za dalji plasman. Treba još istaći sjajnu atmosferu u dvorani Čair. Odavno se govorilo da ne moraju svi mečevi da se igraju u Areni i da je lakše napuniti neku manju dvoranu, u gradu koji do sada nije imao prilike da ugosti tenisere DK reprezentacije. To je danas dobilo svoju potvrdu, jer i protiv ne baš atraktivnog protivnika, dvorana je bila puna od prvog meča.

Na kraju je publika otpevala rođendansku čestitku, što je očigledno ganulo srpskog tenisera, koji se zahvalio publici i devojci, koja je na velikom ekranu ispisala “Viktore, srećan ti rođendan. Volim te, Sunčica”.