Pobeda za Jelenu i Aleksandru

Nakon preranih eliminacija u pojedinačnoj konkurenciji, Jelena Janković i Aleksandra Krunić bile su uspešne u konkurenciji parova.

Srpski duo savlada je nemačko-holandski par Anika Bek/Demi Šurs u prvoj rundiu US Opena. Srpkinje su slavile u dva seta, 7-5, 6-1.

JJ ALEKS

Jelena i Aleksandra prve su došle do brejka vođstva i povele sa 3-1. Međutim, protivnice su odmah uzvratile izjednačenjem. Nakon još jedne brze razmene brejkova u naredna dva gema, Srpkinje su opet došle u priliku da oduzmu servis protivnicama. Ipak, ni jednu od tri šanse nisu iskoristile i nemačko-holanski par je poveo sa 5-4. Ipak, preostala tri gema pripale su srpskim teniserkama, a samim tim i set  sa 7-5.

Iako su propustile dve brejk lopte na stzartu drugog seta, Jelena i Aleksandra su nakon toga nanizale šest gemova, i ubedljivim rezultatom osvojile set sa 6-1, a time i meč.

Naredne protivnice za srpske teniserke biće 14. nosioci turnira, španski tandem Anabel Medina Gariges – Aranča Para Santonha.

Od kako je Aleksandra počela redovno da igra WTA turnire ove sezone, svi koji znaju kakav tandem čine Aleksandra i Jelena, željno su iščekivali ovaj ”duet”.
Nakon fantastične borbe u Fed kupu, kao i dva WTA polufinala (od kojih su na jednom odustale pre meča zbog Jelenine povrede), što će reći pet pobeda i jednog poraza,  svako udruživanje ove dve teniserke je prava poslastica za srpske navijače.