Pobeda Viktora nad Rosolom

vi'aViktor Troicki polako počinje da pronalazi pravu formu. Posle loših izdanja na startu sezone, stvari počinju da dolaze na svoje mesto. Troicki je pobedio  Lukaša Rosola u prvom kolu turnira u Rimu, i to posle preokreta sa 3:6, 6:1, 6:4.

Rosol,koji  se u glavni žreb plasirao zahvaljujući odustajanju Janka Tipsarevića, odlično je počeo meč, ali nije uspeo i da ga trijumfalno privede kraju. Otvorio je meč servisom, nije bilo ni prilika za brejk do finiša seta, kada je Čeh za 5:3 iskoristio prvu priliku i potom sigurnim servisom potvrdio vođstvo.

Viktor je u drugom setu preuzeo potpunu kontrolu u meču. Pogađao je sve, dibro ga je služio servis. Napravio je Viktor čak 3 brejka u drugom setu i lako ga dobio sa 6-1.

U odlučujućem setu, brejk na samom početku bio je dovoljan Troickom za pobedu. Osim narednog gema u kom je sprečio Rosola da mu uzvrati u dva navrata, nije bilo prilika za oduzimanje servisa, pa je sa 3:6, 6:1, 6:4 obezbedio plasman u narednu rundu.

U drugoj rundi rival našeg tenisera biće Letonac Ernests Gulbis, koji je na startu savladao Jarka Nieminena iz Finske, 6:2, 7:6.