Pobeda Tipsarevića na startu turnira

Janko Tipsarević nastavlja svoj povratak na teniske terene turnirom u Bukureštu, gde je u prvom kolu za protivnika imao kvalifikanta Tomasa Fabijana. Uspeo je Janko da prođe u narednu rundu dobivši Italijana sa 6-4, 6-3 i u sledećem kolu ga čeka prvi favorit Žil Simon.

janko

Meč prvog kola bolje je započeo Italijan koji je već u četvrtom gemu iskoristio svoju prvu brejk priliku i došao do startnih 3-1. Međutim, Janko je već u narednom gemu “dodao gas”, pritisnuo servis rivala i iskoristio drugu priliku za ribrejk, da bi potom i materijalizovao stečeno za 3-3. Da je naš teniser u dobrom ritmu videlo se u nastavku seta, kada je Tipsarević ponovo oduzeo servis rivalu, u sedmom gemu, iskoristivši ponovo drugu brejk loptu i na taj način prelomio prvi deo igre. Dalji tok seta nije doneo neko veliko uzbuđenje, srpski teniser je dobro servirao i iskoristio prvu set loptu, za konačnih 6-4.

Nastavak meča doneo nam je sigurniju igru našeg tenisera. Nakon dobrih servisa obojice na startu drugog perioda, Tipsarević preuzima potpunu kontrolu nad ovim duelom i sa dva brejka u finišu, u sedmom i devetom gemu, postavlja konačnih i sigurnih 6-3, za pobedu nad Italijanom u njihovom prvom susretu.