Pobeda Lajovića, poraz Krunićeve

dusan lajovic rolan garosDušan Lajović opravdao je ulogu nosioca, dok je Aleksandra Krunić malo razočarala novim porazom.


Šesti nosilac u austrijskom Kicbilu, Dušan Lajović, bio je uspešan na startu turnira iz serije 250, tako što je pobedio Brazilca Rožeria Dutra Silvu, 7-6(7), 6-1. Dušan je po prvi put nosilac na ATP turniru, a svoj naredni meč igraće protiv Miše Zvereva, iz Nemačke. Lajović je trenutno 83. na svetu, a ovaj trijumf neće mu doneti značajniji skok na ATP listi, dok bi pobeda i u drugom kolu podigla Dušanov rang do oko 75.mesta.


TRENING FED KUP REPREZENTACIJE SRBIJEAleksandra Krunić je poražena u duelu kvalifikantkinja u švedskom Baštadu. Bolja od nje, 6-2, 3-6, 6-2, bila je Sara Soribes Tormo, iz Španije. Aleksandra je prošla dva kola kvalifikacija, u kojima je izgubila samo deset gemova, ali nije uspela da tu formu održi i u glavnom žrebu. Ona je trenutno 157. na svetu, a prolazak kvalifikacija doneće joj skok od par mesta. U dublu je, u paru sa Ksenijom Knol, i kao četvrte nositeljka na startu igraju sa parom Selik/Peterson. U dublu je Aleksandra na rangu karijere, 50. je na svetu, i dobar rezultat joj može doneti novi skok i najviši rang u karijeri u ovoj konkurenciji.