Pobeda Krunić, poraz Mirčić!

Krunic Aleksandra Australian openAleksandra Krunić se plasirala u polufinale turnira u Trnavi, koji se igra za nagradni fond od 75.000 dolara, pošto je u četvrtfinalu savlada Terezu Mrdežu (153.WTA) sa 6-4 6-4.

Krunić je tako nastavila lep niz pobeda nad teniserkama koje su po plasmanu bolje od nje. Prvo Cepelova (86.WTA), zatim Gavrilova (142.WTA) i sada Mrdeža, ali će za finale imati najtežu prepreku, Barboru Zahlavovu-Štricovu, nekada 39. teniserku na svetu, koja je u prvom kolu lako izbacila Vesnu Dolonc.

Ovom pobedom Aleksandra će ući među 140. na WTA listi što će biti njen najbolji plasman u karijeri.

Na nešto slabijem turniru, koji se igra za nagradni fond od 50.000 dolara, u Johanesburgu, Teodora Mirčić je stala u polufinalu, ali pred najtežom preprekom, Timeom Baboš (114.WTA). Teodora nije uspela da parira prvoj nositeljki, osvojila je samo pet gemova ali se svakako nije obrukala, 2-6 3-6.

Bez obzira na poraz, izuzetno uspešan turnir za Mirčić, pogotovu kada se doda i polufinale dubla, gde je igrala u paru sa Ozgen i z Turske. Teodora je tako stigla na prag povratka među Top 300 na WTA listi. Najbolji plasman joj je bilo 249. mesto još 2008. godine!

Sledeće nedelje, Aleksandra je prijavljena za jak turnir u Pragu, čiji je nagradni fond 100.000 dolara, gde je 2011. godine iz kvalifikacija stigla do polufinala. Mirčić će sa Jakšić, nešto istočnije, u Indoneziju, ovoga puta na turnir nagradnog fonda 25.000 dolara.