Pobeda Krstina, poraz Bozoljca i Krunićeve

Peđa Krstin nastavlja sa dobrim igrama na čelendžeru u finskom Tampereu, gde se danas plasirao u četvrtfinale. On je u meču drugog kola sa 7-6(4), 6-4 bio bolji od Maksima Teksere iz Francuske.

peda-krstin-foto-peda-krstin-1376383408-351927Za plasman u prvo čelendžer polufinale igraće protiv Rubena Ramireza Idalga. On i vremešni Španac do sada nisu igrali, a na ATP  listi nalaze se jedan pored drugog. Peđi ovaj rezultat verovatno donosi povratak u 250 tenisera, a ako ode korak dalje doći će do ranga karijere i plasmana u 240. Ovo mu je i šansa da obezbedi kvalifikacije US Open-a, jer se lista od narednog ponedeljka računa za ulazak u kvalifikacije.

Na čelendžeru u Astani, Ilija Bozoljac doživeo je ubedljiv poraz od Marsela Ilhana. Turčin je pobedio sa 6-1, 6-0 Iliju, koji nije uspeo da nastavi sa dobrim rezultatima, nakon prošlonedeljnog finala. Za utehu mu ostaje plasman u četvrtfinale dubla. U paru sa Rajsom, savladali su Ortegu Olmeda i Pulgar Garsiju, dva puta po 6-2. Za polufinale igraće protiv Čena i Huanga.

Aleksandra Krunić još jednom je razočarala, pa turnir 50k u Soboti u singlu završava u drugom kolu. Od nje je bolja bila Lara Mihel, 6-3, 6-4. Utehu može naći u dublu, gde je nakon prošlonedeljnog finala, ove nedelje došla do polufinala, opet sa Krejčikovom. One su dobile danas Gato Montikone i Grimalsku 3-6, 6-0, 12-10 i za finale igraju protiv para Rus/Kerkove.